GlasserviceBrouwer.nl
Glasservice Brouwer b.v. Industrieterrein de Overmaat 8, Arnhem-Zuid. Tel: 026-32 72 200
Home
Contact
Leverings voorwaarden
Betalingen
Bezorgen / Afhalen
Meubels
Home / Deco
Glas
Party
Vuurwerk
Hier bent u nu;
GLASOVERZICHT
Feestartikelen;
De mooiste en leukste feestartikelen.OP AL ONZE GLAS LEVERINGEN EN/OF PLAATSINGEN ZIJN ONDERSTAANDE BEPALINGEN VAN TOEPASSING:
1. MATEN
Voor alle op maat gesneden en/of geslepen glasplaten gelden de volgende toleranties:
2, 3, 4, 5, en 6 mm. dik glas +/- 1 mm.
8, 10 en 12 mm. dik glas +/- 2 mm.
15, 19 en 25 mm. dik glas +/- 3 mm.
2. GESNEDEN GLAS
Gesneden glas is vlijmscherp en er kan bij het breken een schuine kant ontstaan, zie foto, zeker bij dikker glas. Dit is inherent aan het snijden en breken van glas en geen reden tot reclamatie.
Gesneden glas dient uitsluitend in bijvoorbeeld een kozijn te worden toegepast.
Glas zijkanten die in het zicht komen of waar u aan kunt komen dienen altijd geslepen te worden.
Voor het plat poly slijpen van glas dient het glas groter gesneden te worden.Vooraf dient dit opgegeven te worden.
3. GLASBREUK.
Op mechanische glasbreuk en thermische glasbreuk krijgt u geen garantie, omdat het geen productie fouten zijn. U dient zelf voldoende maatregelen te nemen ter voorkomen van glasbreuk. U kunt een glasverzekering af sluiten voor glas in en aan de opstal.
Interieur glas valt in de meeste gevallen onder een inboedelverzekering.
Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij.
Wat is een thermische breuk? Een thermische breuk in glas ontstaat door temperatuurverschillen in het oppervlak van het glas. Wanneer er bij gewoon floatglas een temperatuurverschil van meer dan ca. 30°C in het glasoppervlak optreedt, ontstaan er te hoge spanningen in het glas. Daardoor breekt de ruit op een bijzondere manier. Dit noemt men een thermische breuk. Een thermische breuk heeft een speciaal breukpatroon en is niet te vergelijken met een mechanische breuk die ontstaat door bijvoorbeeld een stootbelasting van een vallend persoon of voorwerp. Een thermische breuk is meestal te herkennen aan één breuklijn die loodrecht vanuit rand van het glas begint en daarna in een grillige vorm verder loopt. Of er sprake is van een thermische breuk kan het best door een vakman worden beoordeeld. Een vaak voorkomend misverstand is dat de breuk zich bevindt op de plek waar het temperatuurverschil is opgetreden. Dit is niet altijd het geval. Door de spanningen in het glas ontstaan, zal de ruit bij het zwakste punt aan de rand van het glas breken.
Men kan de kans op thermische breuk fors verkleinen door: Jaloezieën, lamellen of overgordijnen op enige afstand van de beglazing te plaatsen Verwarmingselementen niet te dicht bij de beglazing te plaatsen De beglazing niet te beschilderen of te beplakken met bijvoorbeeld plakfolie Geen grote voorwerpen te plaatsen aan de binnenkant, dicht achter de beglazing Handelingen te voorkomen die tot een temperatuurverschil in de beglazing kunnen leiden (bijvoorbeeld een gerichte koudewaterstraal op een door de zon verwarmde beglazing) Thermische breuk kan worden voorkomen door gehard glas toe te passen. Gehard glas is speciaal thermisch behandeld glas dat tegen veel grotere temperatuurverschillen kan en minder gevoelig is voor een thermische breuk. In situaties waar het glas te maken kan krijgen met grote temperatuurverschillen is het raadzaam gehard glas toe te passen.
4. GLAZEN TAFELBESCHERMBLADEN.
Wij adviseren om glazen tafelbeschermbladen altijd rondom minimaal 1 mm. kleiner te houden dan de tafel. Stoot u tegen de zijkant van de tafel dan blijft meestal de glasplaat heel.
Bij hoogglans tafels kunnen er drukplekken en Newtonringen Wikipedia zichtbaar worden. Dit is onvermijdelijk en alleen te voorkomen door iets tussen de glasplaat en de tafel te leggen, zoals bijvoorbeeld transparant dopjes.
5. HARDGLAS.
Volgens NEN-EN 12150 voor gehard glas dient iedere glasplaat voorzien te zijn van een stempel die in het oppervlak geëtst wordt. Deze stempel is circa 16 mm. rond en kan op ongeacht welke zijde of hoek worden aangebracht van iedere glasplaat. Er kan aan de fabrikant worden gevraagd geen stempel te plaatsen maar dit kan de fabrikant echter niet garanderen. Indien de glasplaat toch van een stempel is voorzien kan dit geen reden tot reclamatie zijn.
Bij hardglasruiten kan er tijdens de productie in buitengewone gevallen door nikkelsulfideinsluitingen tot glasbreuk komen.
Wij raden daarom het gebruik van een heatsoak aan. Door deze test wordt het risico op glasbreuk aanzienlijk beperkt. Voor deze heatsoak test wordt een meerprijs berekend.
Door het harden van glas ontstaan zogenaamde "spanningsvlekken" in het glas. Ook kunnen er in het oppervlak van het glas chemische en mechanische veranderingen ontstaan, hierdoor kunnen er puntjes, (rand) afdrukken en randvervormingen ontstaan in het glas. Dit is inherent aan gehard glas en daarom geen reden tot reclamatie.
Design by Brouwer
Copyright Glasservice Brouwer b.v.