GlasserviceBrouwer.nl
Glasservice Brouwer b.v. Industrieterrein de Overmaat 8, Arnhem-Zuid. Tel: 026-32 72 200
Home
Contact
Leverings voorwaarden
Glas voorwaarden
Betalingen
Bezorgen / Afhalen
Overige
Glas toepassingen
Glas
Party
Vuurwerk
Hier bent u nu;
GLASVOORWAARDEN
Feestartikelen;
De mooiste en leukste feestartikelen.

Slingers, ballonnen en veel meer.

OP AL ONZE GLAS LEVERINGEN EN/OF PLAATSINGEN ZIJN ONDERSTAANDE BEPALINGEN VAN TOEPASSING:
1. MATEN
Voor alle op maat gesneden en/of geslepen glasplaten gelden de volgende toleranties:
2, 3, 4, 5, en 6 mm. dik glas +/- 1 mm.
8, 10 en 12 mm. dik glas +/- 2 mm.
15, 19 en 25 mm. dik glas +/- 3 mm.
2. GESNEDEN GLAS
Gesneden glas is vlijmscherp en er kan bij het breken een schuine kant ontstaan, zie foto, zeker bij dikker glas. Dit is inherent aan het snijden en breken van glas en geen reden tot reclamatie.
Gesneden glas dient uitsluitend in bijvoorbeeld een kozijn te worden toegepast.
Glas zijkanten die in het zicht komen of waar u aan kunt komen dienen altijd geslepen te worden.
Voor het plat poly slijpen van glas dient het glas groter gesneden te worden.Vooraf dient dit opgegeven te worden.
3. GLAZEN TAFELBESCHERMBLADEN.
Wij adviseren om glazen tafelbeschermbladen altijd rondom minimaal 1 mm. kleiner te houden dan de tafel. Stoot u tegen de zijkant van de tafel dan blijft meestal de glasplaat heel.
Bij hoogglans tafels kunnen er drukplekken en Newtonringen Wikipedia zichtbaar worden. Dit is onvermijdelijk en alleen te voorkomen door iets tussen de glasplaat en de tafel te leggen, zoals bijvoorbeeld transparant dopjes.
4. HARDGLAS.
Volgens NEN-EN 12150 voor gehard glas dient iedere glasplaat voorzien te zijn van een stempel die in het oppervlak getst wordt. Deze stempel is circa 16 mm. rond en kan op ongeacht welke zijde of hoek worden aangebracht van iedere glasplaat. Er kan aan de fabrikant worden gevraagd geen stempel te plaatsen maar dit kan de fabrikant echter niet garanderen. Indien de glasplaat toch van een stempel is voorzien kan dit geen reden tot reclamatie zijn.
Bij hardglasruiten kan er tijdens de productie in buitengewone gevallen door nikkelsulfideinsluitingen tot glasbreuk komen.
Wij raden daarom het gebruik van een heatsoak aan. Door deze test wordt het risico op glasbreuk aanzienlijk beperkt. Voor deze heatsoak test wordt een meerprijs berekend.
Door het harden van glas ontstaan zogenaamde "spanningsvlekken" in het glas. Ook kunnen er in het oppervlak van het glas chemische en mechanische veranderingen ontstaan, hierdoor kunnen er puntjes, (rand) afdrukken en randvervormingen ontstaan in het glas. Dit is inherent aan gehard glas en daarom geen reden tot reclamatie.
Design by Brouwer
Copyright Glasservice Brouwer b.v.